Montven2 – Fietstour

Dit evenement zit vol. Mocht je toch nog mee willen, neem dan even contact op met Caroline Schenk

Nadat wij onze fietstocht de afgelopen 2 jaar hebben moeten afzeggen hebben wij besloten om het originele programma om te gooien en te kiezen voor de mythische berg Mont Ventoux. 10 jaar geleden hebben wij met MTC deze berg voor het eerst beklommen waarna wij met Stichting4life veel legendarische bergen hebben bedwongen. Na alle lockdown ellende vinden wij het tijd om voor de berg der bergen te kiezen. Wij hebben inmiddels een optie genomen op onze accommodatie in Carpentras en voor ons is het nu van belang om zo snel mogelijk te onderzoeken hoeveel fietsers er met ons mee willen op dit prachtige avontuur. Wij hebben er, in principe, voor gekozen om iedereen met eigen vervoer aan te laten reizen.

Vanuit ons hotel in Carpentras zijn er verschillende prachtige fietstochten mogelijk. Wij zullen vooraf verschillende fietsroutes uitwerken zodat er bij aankomst al snel gefietst kan worden. Het ultieme doel zal een tocht zijn met in ieder geval de Mont Ventoux vanuit Bedoin te bedwingen. Voor de fanatiekelingen is er de mogelijkheid om de berg nog 1 of zelfs 2 keer van een andere kant te beklimmen. Wij gaan de komende tijd aan de slag om de routes vast te leggen.

Datum & Reis

De fietstour data zijn van 29 juni t/m 2 juli 2022. Hierbij zal rekening gehouden worden met de zomervakantie, andere grote fietsevenementen en lokale vakantieperiodes.

De bestemming is goed aan te rijden en daarom hebben we ook voor dit jaar besloten dat iedereen op eigen gelegenheid zal reizen.

Afhankelijk van het weer zullen we op donderdag of vrijdag gezamenlijk de rit over de Mont Ventoux maken. Maar ook buiten deze rit zijn er veel mogelijkheden voor prachtige uitdagende trainingsritten.

Het hotel waar we verblijven is Hotel Safari in Carpentras. Een prima hotel 14 kilometer van de Mont Ventoux. We hebben voor 50 personen een optie genomen.

Doelstelling

Een leuk evenement met als extra doeleinde om geld in te zamelen voor de scholen van Stichting4Life. Door Covid 19 is de armoede in de sloppenwijk nog verder toegenomen en is voedsel een nog belangrijkere basisbehoefte waarin ouders vaak niet kunnen voorzien. Vandaar dat onze doelstelling voor dit evenement draait om voedsel. Het doel is om voor twee lagere scholen (550 leerlingen en leraren) het lunchprogramma te financieren voor een heel jaar, inclusief de pap voor de allerkleinsten. Dat is € 500,- per maand per school plus € 30,- pp.

Voor 10 maanden (de school is einde van het jaar twee maanden dicht) is dat in totaal: € 10.600,-. Alle extra inkomsten zullen worden besteed aan voedselpakketten voor de armste gezinnen en schoolmaterialen.

Heb je vragen? Bel of mail met Caroline Schenk op 06-14321055 of caroline.schenk@ziggo.nl

Door de steun van onze vrienden, donateurs en sponsoren krijgen kinderen de kans om naar school te gaan in de sloppenwijk in Nairobi. Bedankt!

Wees er snel bij en schrijf je in.

De kosten voor deze trip bedragen € 395,- p.p. Hierbij is inbegrepen:

  • 3 overnachtingen in Safari Hotel op basis van half pension
  • Tenue
  • Extra Corona verzekering voor het hotel

 

Niet inbegrepen zijn:

  • Drankjes
  • Lunches
  • Verzekeringen
  • Sponsoring van Stichting4Life
  • Vervoer naar de Mont Ventoux
  • Extra kosten voor single-room

 

Schrijf je snel in voor Montven2, want vol = vol.