Sponsor een kind naar school

[vc_row sd_bg_color=”” padding_right=”0px” padding_left=”0px”][vc_column css=”.vc_custom_1438094335053{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_column_text]Voor 75,- kan een kind een jaar lang naar de lagere school en voor 150,- naar de middelbare school. Uit onderzoek is gebleken dat ieder jaar dat een kind naar school gaat, zij/hij later 8% meer zal verdienen. Deze kans verdient ieder kind! Ook als zij/hij is geboren in een sloppenwijk in Kenia.

Scholing op lagere scholen van de overheid is gratis in Kenia. Wel moet een kind een goed uniform hebben, lunch en schoolmaterialen meenemen. Voor veel mensen in de sloppenwijk is dat al te veel. Ook liggen deze scholen buiten de sloppenwijk waardoor de kinderen er niet lopend kunnen komen. Daarom worden er in de sloppenwijk eigen scholen opgericht door de buurtgemeenschappen. Zonder enige steun van de overheid. En deze kinderen (en hun ouders) kunnen jouw steun goed gebruiken. Met 75,- per jaar kan een kind al naar school!

 

Middelbare scholen zijn nooit gratis in Kenia. Hiervoor zijn hoger opgeleide leraren nodig en zijn de eisen van de overheid streng. Deze scholing is daardoor 150,- per jaar per kind. Voor veel ouders onbetaalbaar of bijvoorbeeld maar voor een van de kinderen mogelijk. Deze scholing is wel ook hard nodig, want met alleen een lagere schoolopleiding zijn de kansen op een betere toekomst nog niet groot genoeg. Wij willen de kinderen helpen met scholing van het begin tot een baan. Help mee![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]